En nu…? – 2020

Momenteel werkt theaterhuis Wild Zwijn aan de voorstelling ‘En nu…?’.
Deze productie gaat in première op vrijdagavond 27 maart  en zaterdagavond 28 maart om 20:00 in Cultureel Centrum Stroud, Putten.

Kaarten zijn nu verkrijgbaar voor 7,50 euro bij VVV Putten, Kerkplein 15, 0341 351777 of via info@vvvputten.nl of aan de zaal op de avonden zelf.

 

Deze theatervoorstelling, met livemuziek van Saxofoonensemble Strax, is ontwikkeld in het kader van Putten Herdenkt. De voorstelling laat zien hoe de razzia, ook na 75 jaar,  nog altijd een rol speelt in het dagelijks leven in Putten. Daarbij verbindt het verhaal de razzia van toen met oorlogen die nú plaatsvinden en met problemen waar jongeren vandaag de dag mee worstelen.  

Juul is de jonge hoofdpersoon. Haar beste vriendin Yasmin is gevlucht voor de oorlog in Syrië. Juul wil deelnemen aan de klimaatbijeenkomst en heeft haar protestbord al klaar. Als blijkt dat de klimaatmars samenvalt met de 75-ste herdenking van de Puttense razzia staat ze voor een moeilijke keuze. Wat moet ze nu? De herdenking is belangrijk binnen  de familie, want oma Zwaantje heeft als tienjarig meisje de razzia bewust meegemaakt.  

 

De voorstelling ‘En nu…?’ is een op zichzelf staand verhaal. Tegelijkertijd kan deze voorstelling worden gezien als vervolg op de voorstelling die Theaterhuis Wild Zwijn heeft opgevoerd bij het monument De Vrouw van Putten in juni 2018. Van die voorstelling, genaamd ‘Van Klaagzang naar Hoop’ is ook een film gemaakt. Deze film is vorig jaar vertoond in Stroud, tijdens de herdenkingsweek. 

 

Theaterhuis Wild Zwijn speelt ‘En nu…?’ op 27 en 28 maart overdag voor scholen in het voortgezet onderwijs. Op beide avonden spelen wij de voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar. De voorstelling nodigt uit tot napraten: met elkaar, met de spelers en met de makers.  Daarvoor is na afloop in de foyer alle gelegenheid.

 

 

 

‘En nu…?’ wordt tot nu toe mede mogelijk gemaakt door Kringloop Overnodig, gemeente Putten, VSB fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.