‘En nu…?’ gaat helaas niet door

Persbericht van Theaterhuis Wild Zwijn dd 27 juni 2020

Voorstelling Theaterhuis Wild Zwijn gaat definitief niet door. 

De voorstelling van Theaterhuis Wild Zwijn, met de titel “En nu…?”, gaat definitief niet door. ‘En nu…?’ is speciaal in het kader van ‘Putten herdenkt’, Veluwe Remembers en 75 jaar vrijheid gemaakt. 

Mensen die een kaartje hebben gekocht bij de VVV Putten op het Kerkplein kunnen hun geld terugkrijgen. Per ingeleverd kaartje ontvangt men 7,50 euro retour. Dit kan nog tot 15 juli.

De muziektheatervoorstelling stond gepland in Cultureel Centrum Stroud op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart. De voorstellingen op vrijdag overdag waren al snel volgeboekt door scholen. Op beide avonden werd veel publiek verwacht. Het mocht helaas niet zo zijn. Vlak voor de generale repetitie gooide Corona (Covid19) roet in het eten en begon de Lock down. 

Aanvankelijk kozen medewerkers en spelers voor uitstel naar oktober. Recent is besloten de voorstelling definitief te annuleren. De belangrijkste reden is dat het stuk niet op te voeren is met inachtneming van de anderhalve meter afstand. 

Allen die betrokken zijn bij Theaterhuis Wild Zwijn en specifiek bij dit stuk vinden het erg jammer, maar staan achter het gezamenlijk genomen besluit. 

Stichting Theaterhuis Wild Zwijn beraadt zich op dit moment over theatermogelijkheden die wel werkbaar zijn in de komende periode, waarbij rekening dient te worden gehouden met de Coronamaatregelen.

‘En nu…?’ afgelast

De muziektheatervoorstelling ‘En nu….?’ op 27 en 28 maart gaat niet door.

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten om de voorstellingen van ‘En nu…?’ op 27 en 28 maart niet door te laten gaan. Dit in overleg met Stroud en na aanleiding van de nieuwe RIVM richtlijnen ter bestrijding van de verspreiding van het COVID-19 virus (namelijk het annuleren van evenementen met meer dan 100 personen).

Samen met de spelers gaan we nu verder kijken hoe we de voorstelling in de toekomst op een andere manier kunnen voorzetten.

Informatie over kaarten en antwoord op andere vragen volgt zo snel mogelijk.

‘En nu…?’

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart is het dan eindelijk zo ver. De theatervoorstelling ‘En nu…?’ gaat in première! 
Juul is de jonge hoofdpersoon. Haar beste vriendin Yasmin is gevlucht voor de oorlog in Syrië. Juul wil deelnemen aan de klimaatbijeenkomst en heeft haar protestbord al klaar. Als blijkt dat de klimaatmars samenvalt met de 75ste herdenking van de Puttense razzia staat ze voor een moeilijke keuze. Wat moet ze nu? De herdenking is belangrijk binnen  de familie, want oma Zwaantje heeft als tienjarig meisje de razzia bewust meegemaakt.  
Op 27 maart wordt de voorstelling een aantal keer gespeeld voor basisschoolleerlingen en op de vrijdag- en zaterdagavond om 20:00 spelen de acteurs in de theaterzaal van CC Stroud in Putten voor iedereen vanaf 10 jaar!
Kaarten zijn nu verkrijgbaar voor 7,50 euro bij VVV Putten, Kerkplein 15, 0341 351777 of via info@vvvputten.nl of aan de zaal op de avonden zelf. De zaal gaat een kwartier voor de voorstelling open en er zijn geen gereserveerde stoelen. De voorstelling duurt van 20:00 tot 21:30 zonder pauze. ‘En nu…?’ nodigt uit tot napraten: met elkaar, met de spelers en met de makers.  Daarvoor is na afloop in de foyer alle gelegenheid.

‘Van Klaagzang naar Hoop, de film’

Theaterhuis Wild Zwijn is één van de deelnemers aan Putten Herdenkt 75 jaar. Rond de herdenking van 75 jaar razzia wordt op vrijdagavond 27 september de filmopname van de muziektheatervoorstelling ‘Van Klaagzang naar Hoop’ getoond in Stroud (Brinkstraat 91 te Putten) om 20:00 uur.

‘Van Klaagzang naar Hoop’, gebaseerd op het verhaal van de vrouwen en kinderen die achterbleven ná de razzia, speelde Theaterhuis Wild Zwijn met succes in juni 2018 op locatie bij het herdenkingsmonument Vrouw van Putten. De film is met live muziek van saxofoonensemble Strax te beleven en na de film is er een nagesprek met enkele spelers (kinderen, vrouwen uit Putten en een Syrische vrouw).

Kaarten van 5 euro pp zijn vanaf nu te koop bij de VVV Putten.
0341-351777, info@vvvputten.nl of aan de zaal.

…en toen?

Putten Herdenkt 75 jaar

Theaterhuis Wild Zwijn is één van de deelnemers aan Putten Herdenkt 75 jaar. Rond de herdenking van 75 jaar razzia wordt op vrijdagavond 27 september de filmopname van de muziektheatervoorstelling ‘Van Klaagzang naar Hoop’ getoond in Stroud. Deze voorstelling, gebaseerd op het verhaal van de vrouwen en kinderen die achterbleven ná de razzia, speelde Theaterhuis Wild Zwijn met succes in juni 2018 op locatie bij het herdenkingsmonument Vrouw van Putten. De film is met live muziek van saxofoonensemble Strax te beleven en na de film is er een nagesprek met enkele spelers (kinderen, vrouwen uit Putten en een Syrische vrouw).

‘Dappere en ontroerende voorstelling. Mooi verteld en goed te volgen. Moedig om de jongeren en de Syrische vrouw zo ver te krijgen.’

‘Indrukwekkend. Verhalen mooi in elkaar verweven. Toen en Nu.’
….aldus enkele reacties van het publiek van juni 2018.

‘… en toen?’

De nieuwe muziektheatervoorstelling van Theaterhuis Wild Zwijn ‘…..en toen?’ is een vervolg op  ‘Van Klaagzang naar Hoop’. Zwaantje, een meisje van 10 jaar tijdens de razzia, is nú 85 jaar en kijkt terug op haar leven. Hoe heeft de razzia haar leven beïnvloed? Wat vinden haar (achter)kleinkinderen van herdenken en herinneren? Verleden, heden en toekomst worden door verhalen met elkaar verbonden. De voorstellingen staan gepland op 27 en 28 maart 2020 in Stroud.

Meedoen

De repetities beginnen op dinsdagavond 10 september van 19.30-21.00 uur in de speelzaal van de Gabriëlschool locatie Bijstergoed, Jan Nijenhuisstraat 77 in Putten.

Theaterhuis Wild Zwijn zoekt nog kinderen, jongeren en nieuwe Puttenaren (mensen met een migratie achtergrond), die mee willen doen in deze interessante productie. De deelnemersbijdrage voor de repetities bedraagt  €90,00  voor volwassenen en voor jongeren en kinderen €55,00. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Elly, 0623196934, info@theaterhuiswildzwijn.nl.

Theaterhuis Wild Zwijn

Theaterhuis Wild Zwijn te Putten maakt theaterbelevenissen van historische gebeurtenissen. Bekende of (bijna) vergeten verhalen uit Putten worden door tekst, toneelspel, decor en muziek weer tot leven gebracht.  Het oorspronkelijke verhaal uit de realiteit vormt het uitgangspunt voor de voorstellingen, waarin niet het feitelijke verhaal precies wordt nagespeeld, maar startpunt is voor een creatief proces.
Vanuit een basis-script wordt tijdens het repetitieproces in een samenspel tussen regisseur, Myriam Cloosterman, en spelers de uiteindelijke voorstelling gemaakt.
Dikwijls spelen de voorstellingen van Theaterhuis Wild Zwijn zich op locatie af.
Daarnaast wordt er met een gemengde groep, qua leeftijd en achtergrond, van spelers gewerkt. Verbinden is een werkwoord dat voor Wild Zwijn vanzelfsprekend is.

‘Wat een avontuur om met verschillende spelers dit proces aan te gaan. En het eindresultaat : Fantastisch.’ Aldus één van de spelers van ‘van Klaagzang naar Hoop’.

‘….en toen?’ wordt tot nu toe mede mogelijk gemaakt door Kringloop Overnodig, gemeente Putten, VSB fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

75 jaar herdenking van de razzia in Putten

2019, 75 jaar herdenking van de razzia

In het jaar waarin het 75 jaar geleden is dat de razzia plaatsvond, wil StichtingTheaterhuis Wild Zwijn een nieuwe voorstelling maken om bij te dragen van de herdenking van deze oorlogsramp, die het leven van vele inwoners van Putten heeft geraakt.

‘Van Klaagzang naar Hoop’ was een groot succes in de zomer van 2018. Het verhaal van de gevolgen van de oorlog, voor de vrouwen en kinderen in Putten, voor de vrouwen en kinderen in Syrië, voor alle mensen die in tijden en gebieden leven waar oorlog heerst,  werd opgevoerd door 10 vrouwen, 5 kinderen en een saxofoon-orkest. Ruim 400 mensen kwamen kijken. Het raakte het publiek en maakte vele gesprekken en herinneringen los.

Muziektheater in het kader van 75 herdenking razzia Putten

In 2019, herdenkingsjaar, wil Theaterhuis Wild Zwijn een nieuwe voorstelling maken. Deze zal verder voortborduren op het verhaal dat in 2018 is verteld. Deze keer zullen de kinderen, die verder opgroeien ná de oorlog, centraal staan. Voor het script zullen de werkelijke verhalen van Puttenaars, die toentertijd kinderen waren, als uitgangspunt worden gebruikt. Met de nieuwe voorstelling willen we laten zien hoe een oorlog blijvend van invloed is op kinderen , ook als ze opgroeien tot puber en jongvolwassenen en de oorlog zelf steeds meer tot het verleden gaat horen . Opnieuw zullen actuele oorlogsverhalen, ook van kinderen,  worden verweven met de historische gebeurtenissen uit Putten.

De eerste informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 februari om 19.30 uur. De eerste repetitie staat gepland op dinsdag 12 maart en de voorstellingen gaan waarschijnlijk plaats vinden op donderdag 26 en vrijdag 27 september. Meer informatie volgt op deze site of onze Facebook. Voor meer informatie om bijvoorbeeld mee te doen kunt u mailen naar Elly van Geest (productie).

Afstemming met andere partners uit Putten

Theaterhuis Wild Zwijn wil haar plannen voor 2019 graag afstemmen met  alle overige  partners in Putten die de 75 jarige herdenking van de razzia willen vormgeven. Hiertoe zoeken wij contact met o.a. de Gemeente Putten, Stichting Samen Verder, Erfgoed Gelderland en Stichting Okt. ’44.

 

Repetitie ‘van Klaagzang naar Hoop’

Afgelopen repetitie maakte Tessel Brinkman van KarakterTV een inleidend filmpje over de nieuwe voorstelling ‘van Klaagzang naar Hoop’.

De vier voorstellingen staan gepland voor vrijdag 29 en zaterdag 30 juni om 17.00 uur en 20.00 uur. De kaartverkoop en reserveringen starten vanaf 4 juni bij de VVV Putten.

Blijf ook up to date via onze facebook.